Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΩΝΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΟΝΩΝ
ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΡΤΕΡΟΥ

                                                      Γράφει ο Παναγιώτης Νικ. Σκαρλάτος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή13 Νοεμβρίου από την Αερολέσχη Σερρών, για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση της πολεμικής αεροπορίας, οι πρώτοι αγώνες ελαφρών αεροσκαφών τριών αξόνων, μετά την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας πεδίου προσγείωσης, που παραχωρήθηκε στο αεροδρόμιο Χορτερού, με την υπ’ αριθ. ΥΠΑ/Δ3/21030/6-7-2011/Απόφαση του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων.
Στους αγώνες συμμετείχαν αεροσκάφη από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Δράμα, το Πολύκαστρο και την Αερολέσχη Σερρών, τα οποία διαγωνίστηκαν, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από τους αγώνες κανονισμούς.



Δυστυχώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι σφοδροί άνεμοι, που επικρατούσαν την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στη Νότια Ελλάδα και τη Δυτική Μακεδονία, δεν επέτρεψαν την απογείωση αεροσκαφών, που δήλωσαν  συμμετοχή στους αγώνες, από την Αθήνα, το Μεσολόγγι, τη Λάρισα, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και άλλες πόλεις της χώρας.   

Στόχος του νέου Δήμου Σιντικής παραμένει η αξιοποίηση του πεδίου αυτού, ώστε ν’ αναδειχθεί σε πρώτη φάση, σ’ ένα μικρό τουριστικό αεροδρόμιο για το Νομό Σερρών, που θα εξυπηρετεί μικρά αεροσκάφη, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Νομού και σε δράσεις στον τομέα του αεραθλητισμού, αεροπορικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  ή την ανάπτυξη καινοτόμων μορφών τουρισμού και μεταφορών.

Τα πληρώματα διαγωνίστηκαν στη ναυτιλία, στην ανάγνωση χάρτη και αναγνώριση σημείων στο έδαφος, καθώς και στην προσγείωση ακριβείας. Τις τρείς πρώτες θέσεις κατέλαβαν:


ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΠΛΗΡΩΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΝΗΟΛΟΓΙΟ
    Α/ΦΟΣ
       ΒΑΘΜΟΙ
        1
ΛΑΓΟΣ   ΣΤΕΦ.
ΜΑΝΟΣ ΑΘΑΝ

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΗΓΑΣΟΣ
    
      Ι-9702
     SEAMAX

   912
         2
ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

       Ι-9387
   SAVANNAH

   827
        3
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΗΓΑΣΟΣ

      Ι-9780
  SAVANNAH

   809


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6972219520 (Βασιλείου Γ. Πρόεδρος Αερολέσχης Σερρών ή να επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο της Αερολέσχης Σερρών (http://www.serresairclub.gr).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου